Konkurs za unapređenje bezbednosti u saobraćaju

Bez autora
May 21 2014

Povodom raspisivanja ovogodišnjeg konkursa Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, kojim se dodeljuju bespovratna sredstva lokalnim samoupravama u AP Vojvodini za sufinansiranje unapređenja saobraćajne infrastrukture i bezbednosti, zamenik pokrajinskog sekretara Balint Juhas sa saradnikom iz Odeljenja za saobraćaj i telekomunikacije predstavio je pojedinosti, uslove i kriterijume iz konkursa, kao i dugoročne ciljeve. Po ovom konkursu dodeljuju se sredstva u ukupnom iznosu od 40 miliona dinara u vidu kapitalnih transfera ostalim nivoima vlasti. Lokalne samouprave mogu da konkurišu za jednu od tri namene: za sufinansiranje izgradnje saobraćajne signalizacije i postavljanja tehničkih sredstava za usporavanje saobraćaja u blizini školskih i predškolskih ustanova, potom za izmeštanje autobuskih stajališta sa saobraćajnih traka kolovoza, ili za izgradnju biciklističkih odnosno pešačko-biciklističkih staza.

Konkurs za unapređenje bezbednosti u saobraćajuPovodom raspisivanja ovogodišnjeg konkursa Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, kojim se dodeljuju bespovratna sredstva lokalnim samoupravama u AP Vojvodini za sufinansiranje unapređenja saobraćajne infrastrukture i bezbednosti, zamenik pokrajinskog sekretara Balint Juhas sa saradnikom iz Odeljenja za saobraćaj i telekomunikacije predstavio je pojedinosti, uslove i kriterijume iz konkursa, kao i dugoročne ciljeve. Po ovom konkursu dodeljuju se sredstva u ukupnom iznosu od 40 miliona dinara u vidu kapitalnih transfera ostalim nivoima vlasti.

Lokalne samouprave mogu da konkurišu za jednu od tri namene: za sufinansiranje izgradnje saobraćajne signalizacije i postavljanja tehničkih sredstava za usporavanje saobraćaja u blizini školskih i predškolskih ustanova, potom za izmeštanje autobuskih stajališta sa saobraćajnih traka kolovoza, ili za izgradnju biciklističkih odnosno pešačko-biciklističkih staza.

Danas predstavljamo najnoviji konkurs Pokrajinskog sekretarijata za privredu koji se već godinama raspisuje i realizuje, a koji se tiče unapređenja bezbednosti saobraćaja. Nastavljamo tradiciju raspisivanja konkursa na nivou jedinica lokalne samouprave. Prošle godine smo sličan konkurs realizovali sa sličnim uslovima kada smo podržali 20 kvalitetnih projekata sa iznosom koji je isti i za ovogodišnji konkurs, odnosno 40 miliona dinara. Sve lokalne samouprave na teritoriji AP Vojvodine će biti u prilici da apliciraju za sredstva po ovom konkursu koja bi namenili za poboljšanje bezbednosti u saobraćaju. Na ovaj način, svi zajednički utičemo na poboljšanje bezbednosti u okviru saobraćajne infrastrukture, rekao je Juhas. Balint Juhas je takođe naveo da su ciljevi sufinansiranja i smanjenje broja saobraćajnih nezgoda i razvoj biciklističkog saobraćaja u naseljenim mestima u Vojvodini.

Pravo učešća imaju lokalne samouprave u AP Vojvodini koje mogu da konkurišu isključivo sa jednom prijavom za jednu od namena konkursa i to sa glavnim projektom, odnosno projektima tehničke regulacije saobraćaja. U slučaju da se prijava odnosi na više lokacija, za svaku je potrebno dostaviti odgovarajuću projektno-tehničku dokumentaciju.

Najveći iznos traženih sredstava je ograničen po prijavi na 3 miliona dinara. Minimalno sopstveno učešće lokalne samouprave je 20% u odnosu na ukupnu vrednost investicije sadržane u prijavi. Prednost pri odlučivanju za dodelu sredstava imaće lokalne samouprave koje obezbede veće sopstveno učešće. Rok za podnošenje prijave je 20. jun 2014. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik